Gökhan Dokgöz'den Yemek Tarifleri

FIRIN SÜTLAÇ (TATLI)

02.04.2012 18:08
Malzemeler: Yarım su bardağı pirinç 1 su bardağı su 5 su bardağı süt 2 çorba kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1.5 su bardağı tozşeker 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Süt,...

BALIK PANE (ANA YEMEK)

02.04.2012 13:43
Malzemeler: 1 kg mezgit ½ su bardağı un 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri ¼ kg tereyağ 3 adet yumurta 100 gr. Galeta unu Tuz Karabiber Maydanoz Hazırlanışı: Balıkları alırken filetosunu çıkartın. İyice yıkayıp kurumaya bırakın. Filetoları tuz ve biberleyin. Yumurtaları bir kapta çırpıp...

MANTAR ÇORBASI

02.04.2012 13:38
Malzemeler: 500 gr. kültür mantarı 2 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı un 1 lt soğuk su Tuz 1,5 su bardağı süt Hazırlanışı: Mantarları yıkayıp küçüklerini ikiye, büyüklerini dörde bölün, hepsini ince ince doğrayın. Orta boy bir tencerede yağı ve unu kavurun. kavrulunca tencereye suyu...

DOMATES ÇORBASI

02.04.2012 13:33
Malzemeler: 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı salça 5 adet rendelenmiş domates 5 su bardağı su 2 yemek kaşığı süt Tuz Hazırlanışı: 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun. 1 yemek kaşığı salça ile 5 adet rendelenmiş domates ekleyin. Topaklanırsa bu...

KARNIYARIK (ANA YEMEK)

02.04.2012 12:53
Malzemeler: 6 adet kemer patlıcan 250 gr. kıyma 1 çorba kaşığı salça 1 adet kuru soğan 1/2 demet maydanoz 6 diş sarımsak Tuz Karabiber, 2 adet domates 6 adet sivribiber Hazırlanışı: Patlıcanlar közlenip dikkatlice soyulur. Sap kısımları üst­lerinde kalır. Limonlu suda bekletilir. Diğer yanda...

NOHUTLU TAVUK (ANA YEMEK)

02.04.2012 12:46
Besin değeri ve kalorisi yüksek bir sebze olan nohut oldukça besleyicidir. Bol miktarda nişasta ve azot içermesinin yanında bitkisel protein ve B vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfat ve fosfor gibi mineraller açısından zengindir. O yüzden her hafta en azından bir kez yaparım. Malzemeler: 2 su...

ARNAVUT CİĞERİ (ANA YEMEK)

02.04.2012 12:41
Malzemeler: 500 gr.dana ciğeri Söke un Sade organik tuz Toz kırmızıbiber Kızartmak İçin: Sıvıyağ Garnitür İçin: 2 patates Kırmızı soğan Maydanoz Çeri domates Hazırlanışı: 2 adet patatesi küp olarak kesin ve patatesleri kızartın. İlk önce 500 gr. dana ciğerinin kanını çıkartın ve süzün. Daha sonra...

ŞEHRİYE ÇORBASI

02.04.2012 12:35
Malzemeler: 2 yemek kaşığı margarin Yarım su bardağı şehriye (tel ya da arpa şehriye olabilir) 1 yemek kaşığı salça 2 adet domates 1 su bardağı tavuk suyu 4 su bardağı kaynar su Hazırlanışı: Domatesleri rendeliyoruz (kabukları ayrılacaktır). Tencerede yağı eritip salçayı ve ardından rendelenmiş...
1 | 2 >>