FIRIN SÜTLAÇ (TATLI)

02.04.2012 18:08

Malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç

1 su bardağı su

5 su bardağı süt

2 çorba kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1.5 su bardağı tozşeker

1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın.

Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.

Sütlacı kâselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin. Tepsiye kâselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Kızgın fırında sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.