NOHUTLU TAVUK (ANA YEMEK)

02.04.2012 12:46

Besin değeri ve kalorisi yüksek bir sebze olan nohut oldukça besleyicidir. Bol miktarda nişasta ve azot içermesinin yanında bitkisel protein ve B vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfat ve fosfor gibi mineraller açısından zengindir. O yüzden her hafta en azından bir kez yaparım.

Malzemeler:
2 su bardağı nohut (haşlanmış)
2 tane tavuk budu
2 adet soğan
2 diş sarımsak
3 adet yeşilbiber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber püresi
2 yemek kaşığı biberli domates sosu
Sıvıyağ
Tuz
Su

Hazırlanışı:
Kasabınıza kemiklerini aldırıp, kuşbaşı doğrattığınız but etlerini bir tencereye koyunuz. Biraz sıvıyağ ilave edip 5 dakika kavuralım. Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ilave edelim, doğradığımız sarımsaklarlıda katalım ve biraz daha pişirelim.

Yeteri kadar pişirdiğimiz tavuk etlerine sırasıyla domates salçası, domates sosu, biber püresini ilave edip 1 kaç dakika daha pişirin. Nohutları ilave edin Sıçak suyunu ve tuzunu ayarlayalım ve pişmeye bırakın.