KARNIYARIK (ANA YEMEK)

02.04.2012 12:53

Malzemeler:
6 adet kemer patlıcan
250 gr. kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
6 diş sarımsak
Tuz
Karabiber,
2 adet domates
6 adet sivribiber

Hazırlanışı:
Patlıcanlar közlenip dikkatlice soyulur. Sap kısımları üst­lerinde kalır. Limonlu suda bekletilir. Diğer yanda piyazlık doğranmış soğan kıyma ile birlikte kavrulur. Salça ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Ocaktan alınıp içine ince doğran­mış maydanoz ve karabiber eklenip harmanlanır. Tepsiye alınmış patlıcanların ortası açılıp hazırlanan harç bu boşluğa yerleştirilir. Üzerlerine halka domates, sivri biber ve birer diş sarımsak konulur. 1 su bardağı ilave edilip 220° fırında 40 dakika pişirilir.