Gökhan Dokgöz'den Yemek Tarifleri
FIRIN SÜTLAÇ (TATLI)
02.04.2012 18:08
Malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1.5 su bardağı tozşeker
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Süt,...
BALIK PANE (ANA YEMEK)
02.04.2012 13:43
Malzemeler:
1 kg mezgit
½ su bardağı un
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
¼ kg tereyağ
3 adet yumurta
100 gr. Galeta unu
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Hazırlanışı:
Balıkları alırken filetosunu çıkartın. İyice yıkayıp kurumaya bırakın. Filetoları tuz ve biberleyin. Yumurtaları bir kapta çırpıp...
MANTAR ÇORBASI
02.04.2012 13:38
Malzemeler:
500 gr. kültür mantarı
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
1 lt soğuk su
Tuz
1,5 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Mantarları yıkayıp küçüklerini ikiye, büyüklerini dörde bölün, hepsini ince ince doğrayın. Orta boy bir tencerede yağı ve unu kavurun. kavrulunca tencereye suyu...
DOMATES ÇORBASI
02.04.2012 13:33
Malzemeler:
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
5 adet rendelenmiş domates
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı süt
Tuz
Hazırlanışı:
2 yemek kaşığı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun. 1 yemek kaşığı salça ile 5 adet rendelenmiş domates ekleyin. Topaklanırsa bu...
KARNIYARIK (ANA YEMEK)
02.04.2012 12:53
Malzemeler:
6 adet kemer patlıcan
250 gr. kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
6 diş sarımsak
Tuz
Karabiber,
2 adet domates
6 adet sivribiber
Hazırlanışı:
Patlıcanlar közlenip dikkatlice soyulur. Sap kısımları üstlerinde kalır. Limonlu suda bekletilir. Diğer yanda...
NOHUTLU TAVUK (ANA YEMEK)
02.04.2012 12:46
Besin değeri ve kalorisi yüksek bir sebze olan nohut oldukça besleyicidir. Bol miktarda nişasta ve azot içermesinin yanında bitkisel protein ve B vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfat ve fosfor gibi mineraller açısından zengindir. O yüzden her hafta en azından bir kez yaparım.
Malzemeler:
2 su...
ARNAVUT CİĞERİ (ANA YEMEK)
02.04.2012 12:41
Malzemeler:
500 gr.dana ciğeri
Söke un
Sade organik tuz
Toz kırmızıbiber
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Garnitür İçin:
2 patates
Kırmızı soğan
Maydanoz
Çeri domates
Hazırlanışı:
2 adet patatesi küp olarak kesin ve patatesleri kızartın. İlk önce 500 gr. dana ciğerinin kanını çıkartın ve süzün. Daha sonra...
ŞEHRİYE ÇORBASI
02.04.2012 12:35
Malzemeler:
2 yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı şehriye (tel ya da arpa şehriye olabilir)
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
1 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı kaynar su
Hazırlanışı:
Domatesleri rendeliyoruz (kabukları ayrılacaktır). Tencerede yağı eritip salçayı ve ardından rendelenmiş...