KARNIYARIK (ANA YEMEK)
Malzemeler:
6 adet kemer patlıcan
250 gr. kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
6 diş sarımsak
Tuz
Karabiber,
2 adet domates
6 adet sivribiber
Hazırlanışı:
Patlıcanlar közlenip dikkatlice soyulur. Sap kısımları üstlerinde kalır. Limonlu suda bekletilir. Diğer yanda piyazlık doğranmış soğan kıyma ile birlikte kavrulur. Salça ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Ocaktan alınıp içine ince doğranmış maydanoz ve karabiber eklenip harmanlanır. Tepsiye alınmış patlıcanların ortası açılıp hazırlanan harç bu boşluğa yerleştirilir. Üzerlerine halka domates, sivri biber ve birer diş sarımsak konulur. 1 su bardağı ilave edilip 220° fırında 40 dakika pişirilir.